Wie zijn wij
Bestuur
Dirigent
Pianiste
Lid worden
Concert
Agenda
Repertoire
Foto´s
Nieuwjaarsreceptie
CD´s
Koorreizen
Links
Home

 

Marjan Marjan Vleeming

Marjan (1986, Enschede) sopraan, hield van jongs af aan erg veel van muziek en begon al op haar zesde met het zingen in een kinderkoor (Multiple Voices in Enschede o.l.v. Lucy Oude Elferink).
Vanaf haar twaalfde begon zij bij de muziekschool met het volgen van individuele zangles en het conservatorium was dan ook een logische vervolgstap na het afronden van de middelbare school. Ze was 18 jaar toen ze begon met het studeren van klassieke zang bij Annette Kleine aan het conservatorium in Enschede. Behalve bij Annette heeft zij ook lessen gevolgd bij Claudia Patacca.
Marjan heeft de afgelopen 20 jaar veel solo’s gezongen bij kerkdiensten, bruiloften en begrafenissen. Daarnaast wordt zij regelmatig gevraagd om als soliste de sopraansolo’s te zingen bij koren, zoals bijvoorbeeld bij de Jacobscantorij uit Winterswijk en Sursum Corda uit Enschede.
Tijdens de studie klassieke zang aan het conservatorium in Enschede, heeft Marjan dirigeerlessen gevolgd bij Kees Stolwijk. Vanaf februari 2011 is Marjan zich naast haar solozang gaan richten op het dirigeren van koren en het geven van privé zanglessen. Nadat Marjan als dirigente voor een amateurkoor heeft gestaan, heeft ze een dirigentenopleiding gevolgd voor wat meer verdieping waarna ze dirigent is geworden van vier koren in Enschede en Groot Agelo.
Vanaf augustus 2013 dirigeert Marjan het Binnenstadsjongerenkoor uit Enschede. Hierna volgden vanaf maart 2014 het projectkinderkoor van basisschool Paus Joannes, Vocaal Ensemble Octaaf uit Groot Agelo vanaf juni 2014,  en vanaf september 2014 staat Marjan als dirigent voor het, al lang bestaande koor, Sempre Crescendo uit Enschede. Daarnaast is ze in september 2013 begonnen met een reeks van acht zanglessen aan leden van diverse koren in Twente om te werken aan zangtechniek. Tevens wordt er een stukje theorie aangeboden om muziek beter te begrijpen en sneller in te kunnen studeren.
Het werken met kinderen is ook een grote passie van Marjan. Ze is begonnen met het aanbieden van een zangcursus voor kinderen en zangworkshops aan kinderen op basisscholen om zich bijvoorbeeld voor te bereiden op de eindmusical in groep 8.
Met enthousiasme probeert Marjan haar liefde voor muziek over te brengen op koorleden en zangleerlingen en lukt het haar om muziektheorie en zangtechnieken op een simpele en humoristische manier aan te leren.